Beta
versie -
Delen:

Matrassen inkopen als dienst - Product as a Service

Juridische houdbaarheid
Hoog
Invloed
Gemiddeld
Overheidslaag
Gemeentelijk - Provinciaal - Nationaal  
R-ladder
R2 - 
R3 - 
R4 - 
R5 - 
R6  

Door matrassen in te kopen als dienst, blijft één bedrijf verantwoordelijk voor het matras gedurende de gehele levenscyclus van dat matras. Dat bedrijf kan het matras hergebruiken of het recyclen tot nieuw matras.

Hoe kan 'product as a service' de circulariteit van matrassen bevorderen?

Door matrassen in te kopen als dienst, blijft één bedrijf verantwoordelijk voor het matras gedurende de gehele levenscyclus van dat matras. Als het matras weer wordt ingeleverd bij de producent/leverancier, kan die het matras vernieuwen en opnieuw op de markt plaatsen of het recyclen tot nieuw matras.

Gaat jouw organisatie matrassen inkopen?

Waar moet je aan denken als je de circulariteit van de hele matrasketen wilt bevorderen? Met 2 praktijkvoorbeelden helpen we je op weg.

Voorwaarden

Ook voor de inkoop van matrassen als dienst, gelden de regels uit de Aanbestedingswet. Raadpleeg een gespecialiseerde inkoopspecialist om zeker te weten of een van deze procedures voor jou een mogelijkheid is. Inkoopspecialisten kunnen inschatten wat er beschikbaar is op de markt en weten welke eisen verder aan het matras gesteld kunnen worden.

Andere manieren om de circulariteit van matrassen te bevorderen bij inkoop

Dit instrument is één van de instrumenten die wij hebben gevonden voor inkoop, maar de circulariteit van matrassen kun je ook op andere manieren bevorderen. Als je daar meer over wil weten, kun je dat terugvinden op de overzichtspagina van inkoop van circulaire matrassen.

Juridische toelichting

Dit volgt uit artikel 2.25 Aanbestedingswet.

RechtsgebiedPrivaatrecht > Aanbesteding
CiteertitelAanbestedingswet 2012
Artikel2.25
Geldig vanafInvalid Date