Beta
versie -

Wetsanalyse vanuit circulaire blik

CircuLaw heeft - in samenwerking met juristen en experts op het gebied van de circulaire economie - een eigen methodiek ontwikkeld om relevante wet-en regelgeving voor bepaalde productgroepen en thema’s te definiëren. Op die manier willen we:

  1. De aanpak van wetsanalyses standaardiseren
    Door steeds dezelfde stappen te doorlopen borgen we de kwaliteit van ons onderzoek en daarmee ook van onze onderzoeksresultaten.
  2. Ons verantwoorden voor de informatie in het kennisplatform CircuLaw
    Door onze methodiek openbaar te maken, zijn we transparant in ons werkproces. De stappen die wij zetten kunnen herhaald en gecontroleerd worden door anderen en aangevuld worden met nieuwe informatie. Het beschikbaarmaken van onze methodiek is daarmee ook een uitnodiging om mee te denken en te werken aan onze missie: het versnellen van de circulaire transitie door het inzichtelijk maken van bestaande wet- en regelgeving en die in te zetten.
  3. Creativiteit stimuleren
    Met onze methodiek proberen we deuren te openen voor juridisch transitiedenken, om zo instrumenten, vergunningen en overeenkomsten die nog niet eerder zijn bedacht, verleend of afgesloten, te ontdekken.
image of methodology